Elektronske igrače: mogoče bi morali uvesti digitalno piramido

20. Sep 2016 10:22

Otroštvo današnje generacije je popolnoma drugačno od otroštev, ki so jih doživljale “predračunalniške” generacije. Slednje so se celotno otroštvo in mladost preganjale okrog in zganjale norčije, današnje pa se preganjajo bolj po virtualnem kot realnem svetu.

Glavno vprašanje pa se seveda postavlja staršem. Kako kljubovati, če sploh, tovrstnemu načinu odraščanja otrok? Jim določati normative za koliko časa in kdaj lahko vstopajo v virtualni domišljijski svet oziroma jim to nasploh prepovedati in onemogočiti? Jim prepustiti neomejeno uporabo tehnoloških igračk in jih s tem “predozirati” in nasičiti ter vsaj delno ubiti neprestano bolestno hrepenenje in željo po uporabi le teh ob vsaki najmanjši priložnosti? Kaj je prav in kdo ima prav je težko ocenjevati.

Tina na to temo razmišlja v svojem blogu: Odraščala sem brez televizije. Ko sem šla v prvi razred, je stara crknila, starši pa na mojo veliko žalost niso kupili nove. S televizije se tako spominjam Čebelice Maje in pogreba tovariša Tita,… nadaljevanje v zapisu.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]