Hiperaktivni otroci ne obstajajo – izraz si je izmislila farmacija za svoje milijardne profite

8. Okt 2015 20:23

Silhouette, group of happy children playing on meadow, sunset, sOtroci so pogosto zelo aktivna bitja, včasih celo preveč, ali pa se nam oz. ljudem okoli nas to le zdi. Za bolj aktivne otroke je zato pogosto slišati, češ da so hiperaktivni. Toda hiperaktivni otroci oz. bolezen imenovana hiperaktivnost sploh ne obstaja. Obstajajo pa, včasih tudi pretirano, živahni otroci. Vzroki slednjega so zelo različni, od razvajenosti, do napačne vzgoje, ipd..

Bloger Don Marko M v tokratnem zapisu razkriva kako je “hiperaktiven otrok” izmišljen izraz za milijardne profite farmacevtov.

“Se še spomnite izraza “permesivna vzgoja”? Izumili so ga angleži in šele ko so popolnima uničili dve generaciji otrok, so javno priznali, da so si ga enostavno izmislili in se javno opravičili svetu, za to svojo napako. A to napako, od katere so imeli največ milijardnih koristi trgovci in farmacija, bo svet plačeval še kakšno 10letje…..

Praktično ista zgodba se je zgodila tudi s “hiperaktivnimi otroci”. Kratica za to vrsto “bolezni”, znano kot ADHD, in “bolezen” samo si je izmislil ameriški pshiater Leon Eisenberg…več podrobnosti v zapisu bloga.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]