Kako grozno je v resnici imeti otroke?

17. Mar 2015 19:24

mama-otrociOtroci so naš zaklad, najbolj prisrčna, luštna, prijetna … stvar na svetu, a hkrati tudi občasno najbolj grozna … bi vam znale povedati neprespane mamice, kakršna je Lusi.

“Neverjetno je, kaj lahko pomanjkanje spanja naredi iz človeka. Kaj ti lahko naredijo štiri zaporedne noči, polne dojenja (na že itak vneti bradavici!), preoblačenje pobruhanih pižam po trikrat na noč in  navsezgodaj vlačenje v klet k pralnemu stroju (da bo do večera perilo že suho in bo ponoči nekdo sploh imel po čem bruhati …), neskončno nošenje donde, ki ima že pri štirih mesecih 6 kilogramov in se dere, če obstojiš na mestu, kaj šele, če z njim v naročju sedeš ali ležeš in ti ne preostane drugega kot da, ko kak poslednji postapokaliptični zombi, ob pol dveh ponoči v temi tavaš po sobi, se zaletavaš v pohištvo, Šššš-škaš, prepevaš uspavanke in upaš, da bo njegovo visočanstvo otrok čim prej zaspal,” opisuje blogerka.

“Zato se mi zdi fer, da se mamicam v pričakovanju pove: da sicer drži, da je imeti otroke ena najlepših in najbolj izpopolnjujočih izkušenj v življenju. Ampak da je tudi ena najtežjih. Da naj kar pričakujejo, da bodo besne, izmozgane, naveličane, obupane, objokane, včasih vse to naenkrat, da bodo imele občutek, da se jim meša in bi najraje pustile vse in pobegnile.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]