Kdo hoče prijatelja brez denarja?

10. Jul 2014 18:12

friendshipKo gre za pravo prijateljstvo denar naj nebi bil merilo in pogoj. A seveda so vrste prijateljstev in ljudje različni, kakor so različne tudi vrednote, ki so pomembne vsakemu posamezniku.

Bloger Clem v tokratnem zapisu razmišlja na to temo in poda svoje mnenje glede tega tudi na podlagi nekaterih konkretnih primerov iz svojega vsakdana.

Tako med drugim zapiše, da ima vse svojo ceno, pa naj gre za skodelico kave, kozarec pijače, kosilo, sladoled, kot tudi za športne aktivnosti, nakupovanje, ali karkoli drugega ob čemer se pogovarjamo. Vse stane. Pomen je najbolj očiten pri kakšnih dopustih in potovanjih, kjer se družbeni odnosi najbolj zbližajo, se okrepijo in hkrati ustvarjajo zgodbe.

Kot je prepričan bloger, je neizbežen sklep, da tudi ohranjanje prijateljstva stane, cena pa je različna glede na intenziteto odnosa ali opravljanja dejavnosti.

Dodaja, da si težko predstavlja sebe, kako bi lahko užival v krogu kolegov, medtem ko se bi oni basali s piščancem z ingverjem in hvalili njegov okus, jaz bi jih pa le opazoval. Morda v takem primer sploh ne bi bil povabljen zraven, ali pa še bolj verjetno, da bi povabilo odklonil, če bi precenil, da moja neaktivna prisotnost kvari vzdušje…

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]