Letno izide tisoč knjig za otroke. Od tega jih je skoraj polovica zanič

18. Mar 2015 12:04

children_reading_bookPisanje otroških knjig je še posebej občutljivo opravilo. Loteva se ga mnogo piscev, a na žalost mnogi izmed teh sledijo predvsem želji po prodaji čim večjega števila izvodov. To pa ima pogosto za posledico slabo kvaliteto otroških knjižnih del, katerih pisci se radi poslužujejo marketinških prijemov s kateremi otroke zlahka pritegnejo.

Problematike slabe kakovosti otroške literature se je v tokratnem zapisu lotila blogerka Tina. V uvodu predstavi pripetljaj, ki se ji je zgodil v eni izmed knjižnic:

“Nekoč sem neko mlado knjižničarko vprašala, kako izbereš knjigo za otroka, pa mi je rekla, naj si jo izbere kar sam. Naj le poslušam njegove želje, ker to pomembno prispeva k temu, da bo nekoč rad bral. Kot če bi mu prepustil nakup špecerije – naj si svobodno izbere, kar hoče, samo da bo potem to tudi pojedel. Vem, da je gospodična želela dobro, ampak to res ni bil dober nasvet. Posebno za to ne, ker si otrok sploh ne bi izbral knjige, ampak enega od zdrsanih DVD–jev, za katere ne vem, zakaj jih v knjižnicah sploh imajo.

V nadaljevanju pa poleg razmišljanja na to temo ponudi tudi zanimive statistične podatke o kakovosti knjig, kakor tudi lestvico najljubših knjig nekaterih izmed otrok, ki jih je blogerka prosila za ta podatek.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]