“Kako bo Slovenija ob takšni cerkveni dvojni morali ohranjala družino in družbo?”

18. Mar 2015 13:23

nadskofija_mariborNovi ljubljanski nadškof metropolit, frančiškan Stanislav Zore je v intervjuju pred časom navedel, da je zanj povsem sprejemljivo nekoliko konservativno gospodarjenje cerkve, ki pa vendarle prinaša dobiček. Temu je dodaj, da je zanj pomembno tudi to, da v mariborski nadškofiji niso ravnali kot novodobni kapitalisti.

“Nihče od ljudi, ki so prevzeli odgovornost, se ni okoristil, čeravno se včasih vse pomeša in se jih ožigosa za tajkune. Te razlike je treba izpostaviti zaradi pravičnosti. Smiselno je, da gospodarjenje s cerkvenim premoženjem prinaša določen dobiček, vendar je pri tem treba upoštevati etičnost gospodarjenja. Cerkev na primer ne bo vlagala sredstev v farmacevtsko industrijo, ker je veliko njene dejavnosti s stališča Cerkve sporne.” je med drugim povedal.

Ob tem se Franc Mihič v nadaljevanju sprašuje o dvojni morali cerkve, ki da se na eni strani bori za ohranjanje družine na drugi strani pa je dolga leta delovala v nasprotju s cerkvenimi nauki. Tudi z vlaganjem v T-2 s čimer je, po mnenju blogerja, posredno razpečevala pornografijo, ki škoduje vrednotam družine in otrokom.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]