Nad diabetes z zdravili ali prehrano?

23. Sep 2015 10:22

Atlas-figure-toolkit-pageSladkorna bolezen ali diabetes je skupek presnovnih bolezni, pri katerih v daljšem časovnem obdobju prihaja do visoke ravni sladkorja v krvi. Resni dolgoročni zapleti sladkorne bolezni so med drugim bolezni srca in ožilja, kap, kronična odpoved ledvic, razjeda stopal in poškodbe oči. Je ena izmed modernih bolezni, ki prizadene vedno več posameznikov.

In kako najučinkoviteje zdraviti diabetes oz. sladkorno bolezen? Z zdravili ali prehrano?

Na blogu iLive pišejo, da je največji krivec nezdrava prehrana in premalo gibanja. Sicer glede na mednarodno združenje za diabetes oboleva za diabetesom kar 387 milijonov ljudi, ali povedano drugače vsak 12 posameznik. Da je bolezen tudi precej finančno donosna priča dejstvo, da je za zdravljenje in preprečevanje diabetesa leta 2014 bilo porabljenih kar 612 bilijonov ameriških dolarjev.

V tej maniri naj bi nedavno farmacevtska industrija ponudila novo zdravilo, ki naj bi uspešno zmanjševalo število smrtnih žrtev zaradi srčno-žilnih bolezni, število katerih narašča tudi zaradi diabetesa. A kot v nadaljevanju pišejo na blogu je učinek teh zdravil možno doseči tudi brez teh zdravil…

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]