Čehom ne zmanjka idej za nenavadne projekte: Evropa dobila prvega brezdomca, ki ponuja brezplačni Wi-Fi signal

23. Sep 2015 20:23

WIFI-Radim-blog-Don-Marko-MČehom v zadnjem obdobju očitno ne zmanjka navdiha za nenavadne projekte. Potem, ko je pred dnevi skupina umetnikov oblečenih v dimnikarje splezala na predsedniško palačo in zastavo zamenjala z velikimi rdečimi spodnjicami, je prav tako pred dnevi zaživel projekt “WiFi 4 Life – Free Wi-Fi charity” katerega idejni oče je češki študent Luboš Boleček.

Zadeva deluje sila enostavno. Brezdomci v Pragi bodo prejeli majhne Wi-Fi oddajnike, katere bodo nosili v žepu svojega oblačila, na sebi pa bodo imeli tudi majico z napisom “Free Wi-Fi charity” in/ali “Približaj se in brezplačno priklopi na internet”.

Tako bo lahko vsakdo, v radijusu 20 metrov okoli brezdomca, prejel brezplačen Wi-Fi signal za polnjenje svojega telefona in seveda za spletno uporabo.

Prvi evropski mobilni Wi-Fi oddajnik je tako postal 56 letni Radim, ki je brezdomec že 35 let, v Pragi ga poznajo ljudje tudi kot prodajalca cvetja ob vhodu v metro, in kot pravi, je rade volje pristopil projektu, čeprav se ne razume v internet in te zadeve.

Podrobnosti projekta predstavlja bloger Don Marko M.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]