Najpomembnejša stvar, ki jo lahko preneseš na svoje otroke

28. Nov 2016 10:22

Starši imamo svoje otroke najraje na celem svetu. Dnevno se trudimo, da bi jim bilo čim lepše. Radi bi, da so naši otroci srečni in najraje bi videli, da jih NIKOLI ne bi NIČ prizadelo. Zaslepljeni z ljubeznijo smo popustljivi, svoje otroke razvajamo (seveda, kdo jih pa bo, če ne mi), naredimo vse kar je v naši moči, da so naši otroci zadovoljni. Zakaj? Ker njihova bolečina bolj boli nas, kot boli njih. Ker hrepenimo po njihovi ljubezni. Ker vemo, da svet ni vedno lep in jih želimo čim dlje varovati v njihovi nedolžnosti in nedotakljivosti. Ker smo otrokovi starši in imamo svojega otroka najraje na celem svetu. Ker smo dobri starši.

A kje je meja med zaščito in tem, da naš otrok postane nesočuten egoist? Kdaj nas naša želja, da bi otrok postal samozavestna in uspešna oseba, zaslepi do te mere, da začnemo delati ključne napake in otroka ne naučimo najpomembnejše stvari na svetu?

Odgovor na vse to v blogerskem zapisu podaja Anja Oman, ki ugotavlja, da je vrednota na katero smo več kot očitno pozabili, in jo moramo nujno obuditi, spoštovanje.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]