Poročna noč v dogovorjenem zakonu

8. Okt 2018 10:41

Helena Golenhofen si je za dušo izbrala branje, ki v glavno vlogo mladenke, poročene z moškimi, ki so izbrani s strani staršev. Same niso morale vplivati na izbiro, svojega moža pa velikokrat niso niti poznale.

Lahko si samo predstavljamo, kakšna je bila prva poročna noč. Po romanih sodeč je šlo bolj ali manj za posilstvo. Čeprav so to bili romani, ki nekateri celo temeljijo na zgodovinskih dejstvih, o (grozljivih) spolnih odnosih v takšnem dogovorjenem zakonu niso pretiravali. Kvečjemu obratno.

Blogerka zaradi tega meni, da moramo biti ženske v Evropi zelo hvaležne za vse pravice, ki jih imamo. Vsekakor se moramo teh pravic bolj zavedati, tudi zato, da jih ne bomo izgubili, kar dokazujejo številni poskusi po Sloveniji.

Ob tem je dodala še misli Neli Rep iz intervjuja za revijo Ona: “Ne, nismo zreli Slovenci. Preveč smo zaprti v srcu in neodgovorni do sebe, da bi lahko sprejemali vase življenje. Če si ves čas v glavi, kjer se kar naprej vrtiš v krogu misli, večinoma negativnih, ne moreš čutiti niti sebe, kaj šele drugega. Ne moreš opazovati, slišati, niti tega ne vidiš, kako življenje teče mimo tebe.”

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]