Šarčev sekretar in dno Piranskega zaliva

8. Okt 2018 07:32

Damir Črnčec je bil septembra imenovan za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, odgovoren za področje nacionalne varnosti. Njegovo imenovanje je že ob začetku dvignilo veliko prahu, ki še vedno ne pojenja.

Vlada je namreč na četrtkovi seji spremenila kadrovsko sestavo medresorske koordinacijske skupine za implementacijo arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško. Ob tem je na čelo skupine imenovala prav Črnčeca.

Boris Vezjak ob aktualnih dogodkih ocenjuje, da je postal Črnčec mlinsko kolo, zvezano okoli vratu predsednika vlade. Vedno bolj pa kaže, da ne bo potonilo na dnu oceana, marveč prej na dnu Piranskega zaliva. Takole pojasnjuje:

Ker je Marjan Šarec storil še eno v nizu svojih začetnih napak: ne samo, da je prvi dan postroja svoje vlade na mesto državnega sekretarja v svojem kabinetu postavil notoričnega ksenofoba in netilca sovraštva, in ne samo, da napake ni želel popraviti po nizu protestov v civilni družbi in končno tudi stranke Levica, zdaj se je odločil, da bo Črnčec novi šef skupine za implementacijo arbitražne sodbe, kjer se bo upiral bizantinski realpolitiki, če uporabim njegovo karakterizacijo.

(Foto: Wikipedija)

 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]