Ko vladi diktira Levica

8. Okt 2018 13:23

Od ustanovitve nove vlade je najpogostejše notranjepolitično vprašanje, kakšno vlogo v vladi ima Levica in ali bo ta iz političnega “podzemlja” določala vladne poteze. Na to temo se je v blogerskem zapisu razpisal Mario Plišej.

Piše: Ob izvolitvi aktualne vlade me je eden od novinarjev vprašal, katere morajo biti prioritete za naslednji mandat in na kaj naj se osredotoči vlada, da bo zajela celotno družbo in jo izboljšala. Takrat nisem uspel odgovoriti, mi je pa vprašanje ostalo v mislih in sem ga še večkrat premleval. Ta zapis je poskus, da ubesedim svoje misli o teh vprašanjih.

Slab mesec dni imamo novo vlado in zdi se, da ne vemo najbolje, kaj so njene prednostne naloge. To, kar piše v koalicijskem sporazumu menda ni treba jemati tako zares, v javnosti pa je od prevzema njene funkcije še najbolj odmevalo izganjanje zasebnih lastnikov kapitala in razne kadrovske rešitve, pri čemer se na primer notranjemu ministru ali predsedniku vlade niti ni zdelo vredno, da javnosti pojasni, zakaj je bil odstavljen glavni policist v državi …več piše Mario Plišej

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]