Razlike med spoloma – izenačenje le teh ni mogoče

28. Jul 2015 10:22

enakopravnost_spolov“Od pamtiveka dalje se ženske boje in bojujejo za svoje pravice, ki se jim zdijo odtegnjene in zaradi katerih se počutijo zapostavljene. Želijo si enakopravnosti. Emancipacije. Enakosti. Želijo si, da bi jih v službah smatrali za enakopravne svojim moškim kolegom, ki za enako delo praviloma zaslužijo več, čeprav niso pri opravljanju svojih dolžnosti nič doslednejši od njih, niti jih ne opravijo bolj kakovostno, da ne rečem, da so morda celo bolj površni.”

Seveda je njihov boj za enakost do neke mere upravičen, a je šel v nekaterih primerih kljub vsemu čez neke razumne meje.

O boju žensk za enakost, o tem kdo koga sploh potrebuje, o razmerjih moški-ženska v “našem” in živalskem svetu in še čem, tokrat razmišlja bloger Kostin mozeg.

“…tako pač je in zato ni slišati o stavki rudark, kot je še manj pogosto slišati, da bi novorojenčku na svet pomagal ‘dedek’ in ne ‘babica’. Preklet naj bo dan, ko bo skupina navijačic kamenjala avtobus navijačic nasprotnega moštva in se bodo ženske obnašale kot trop angleških huliganov…” med drugim zapiše bloger.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]