Rešitev je idiotizem!

21. Maj 2013 10:12

“Ne prepiraj se z bedakom. Spravil te bo na svojo raven in te potem potolkel z izkušnjami,” je nekoč dejal mož, ki je očitno imel obilo izkušenj z bedaki, medtem ko nek drugi zakon pravi “V vsaki zadosti veliki skupini ljudi jih je večina idiotov”.

Nari Petroviču, ki tokratni zapis posveča idiotom, se je do nedavnega zdelo, da bi se bilo treba boriti proti idiotizmu, a se je kmalu zavedel kakšen idiot je v resnici. Kot pravi, kdo pa je, da bo kogar koli “ozaveščal”, ko pa še sam izgubljen tava med Butalci, velik v tem, da misli, da ve in prav zato gromozanski bedak.

Zanimiv in duhovit zapis zaključi z mislijo, da dokler se trudimo slepiti sebe in druge, da nismo idioti, smo napeti in nenasmejani. Vse jemljemo sila resno. Delamo se pametne in rešujemo probleme, ki jih ni. Ustvarjamo blaginjo, ki je ni. Filozofiramo o resnicah, ki jih ni. Borimo se za prihodnost, ki je ni. Medtem pa ekstremni samokritični idioti gledajo ta direndaj z gatami na glavi in dvema svinčnikoma v nosu in se v sebi smehljajo.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]