Slika Doriana Graya

21. Feb 2017 10:12

Te dni smo si lahko ogledali pretresljiv prispevek o slovenskih otrocih- menda je takšen kar vsak osmi – ki vedno bolj pogosto potrebujejo pomoč psihiatra in psihologa.

Gre za depresije, anksioznosti, vedenjske težave, agresivno vedenje do sebe ali drugih, samopoškodovanja. Kdo je temu kriv? Starši, ki imajo ob celodnevnem delovnem urniku vedno manj časa, da bi se posvečali svojim potomcem? Družba brez vrednot, kulture in brez morale?

Zanimiva in zelo zgovorna je zgodba, neke mamice, ki pravi:”Moja hčerka se je rodila z redko obliko tumorja na obrazu in ji je zelo uničilo kvaliteto življenja in samopodobo. Doma smo jo obilo spodbujali, a kaj, ko so se drugi iz nje posmehljivo norčevali. Trdim, da ni pomembno, kakšen mobitel imaš, kakšen avto vozijo starši, otroke bi morali učiti morale in spoštovanja, sprejemati sebi neenakih. To današnji mladini primanjkuje in zato smo, kjer smo.’‘

Da smo res izrojen narod, priča obrobni dogodek, ki je kljub temu dodobra zaznamoval socialna omrežja. Učitelj zgodovine iz Kranja se je na povsem neprimeren, celo zelo vulgaren način odzval na twit politika, ki ga, kot kaže, prezira in sovraži: ”Pizda ti materina, seronja reterdiran, jebale te luknje koloborantov, da te jebale smrad odvraten. Obesi se in reši svet pred tvojim ogabnim ksihtom in komentarji.”

Roko na srce! Nisem ostala brez besed ob teh, povsem nekulturnih besedah! Takšnih, kot je dotični učitelj, je še veliko! Zgrozila pa sem se ob preštevilni podpori, ki jo je dobival! Podporniki, ki so mu ploskali, bi se morali zamisliti nad seboj … več (piše: Milena Miklavčič).

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]