Ukinite že te komentarje

8. Jun 2015 10:22

komentarPredlog novega zakona o medijih, ki ga te dni po slovenskih odločevalskih parketih vlačijo stranke, zbuja več strahov kot zadovoljstva, da bodo z njim rešili problematike, ki trenutno ostajajo nerešene. Poleg kvot slovenske glasbe, proti katerim se je izrekla tako strokovna kot splošna javnost, je predlog zakona o medijih problematičen tudi zaradi besedila, ki se nanaša na spletne komentarje in vsebine le teh.

Primer odgovornosti za spletne vsebine uporabnikov je problematičen že skoraj deset let. Odkar smo s tehnologijo omogočili participacijo občinstva, piše Domen Savič.

Prepričan je, da komentarje pod novicami na portalih sploh ne potrebujemo. “Spletni uporabnik ima danes sto in eno različno možnost izražanja svojega mnenja in stvari so se v zadnjih desetih letih konkretno spremenile. Utemeljevanje greznice s svobodo govora in omejevanjem svobode izražanja se mi zdi pretirano. Ne bi rekel, da bi bili množični mediji na spletu edina možnost izražanja mnenja – v tem primeru bi seveda komentarje zagovarjal in jih podpiral.”

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]