VIDEO: Je bilo res potrebno usmrtiti gorilo k kateri je padel 4 letni deček?

30. Maj 2016 20:12

Pred dnevi je medije obšla novica iz živalskega vrta v Cincinnatiju v ZDA, kjer se je zgodila neljuba nesreča, ko je skozi ograjo v prostor z gorilo padel 4 letni deček. Gorila Harambe je ob tem prišla do dečka, ga pograbila in vlekla s seboj.

Oskrbniki in varnostniki v živalskem vrtu so se odločili, da gorilo ustrelijo ter tako rešijo dečka. Kot so obrazložili si niso upali ukrepati z uspavalom, saj so se bali, da bi v pribljižno desetih minutah, kolikor traja, da žival zaspi, Harambe ponorela in se znesla nad dečkom.

A po usmrtitvi gorile so se začeli vrstiti očitki, da osebje živalskega vrta ni ravnalo pravilno ter, da gorile nebi bilo potrebno usmrtiti.

Kot med drugim piše bloger Doba, v zapisu katerega si lahko tudi pogledate videoposnetek nesrečnega dogodka, je bil po pripovedovanju poznavalcev tragično preminuli Harambe inteligentna in prijazna nečloveška oseba zato ga ni bilo nujno ubiti.  “Harambe ni vlekel dečka, da bi ga ubil. Ščitil ga je pred grožnjo kričečih turistov“, je bil le eden izmed komentarjev.

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]