Vpliv polne lune na naše spolno življenje

11. Avg 2014 19:12

golota-150x150Veliko ljudi se sprašuje, če lahko luna res vpliva na naše spolno življenje. Prav nikakršna skrivnost ni, da se nekatere živali parijo ravno takrat, ko nastopi polna luna, saj omenjeni dnevi veljajo za izredno plodne.

Vpliv polne lune na na naše spolno življenje v večji meri povezujejo z notranjimi spremembami, ki smo jim lahko priča med omenjenim pojavom. Znanstveniki so opazili, da smo takrat veliko bolj nagnjeni k agresivnosti, tesnobi in romantiki kot v preostalih koledarskih dneh, zato bi se večini morebiti zdelo, da polna luna vpliva predvsem na našo psihično plat, vendar pa temu ni tako.

Med luninim ciklom se namreč spremeni tudi ravnovesje naših hormonov in ravno zaradi tega mnogi pravijo, da je med polno luno in povečano slo tako močna povezava. Razlog po željnem iskanju spolne potešitve bi torej lahko iskali kar v kombinaciji psihičnih in hormonskih sprememb, ki se ob nastopu polne lune začnejo dogajati v našem telesu, kajti ne smemo pozabiti, da pri želji po spolnosti zelo pomembno vlogo igra prav naša psiha, saj je domišljija tista, ki spodbudi in narekuje naše poželenje. Več o tem si lahko preberete na blogu Skrivnosti.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]