Zlato mleko – več kot tavžnt roža

20. Jan 2018 10:12

Po novem letu se je marsikdo lotil razstrupljanja telesa. V tem kontekstu so tudi blogi vseh vrst preplavljeni z magično formulo, ki prežene marsikatere zdravstvene težave.

V ta namen je Culinary Journey by Me v program vključila še “zlato mleko”. Gre za ajurvedsko zdravilo, ki bo zagotovo še dodatno pripomoglo k čiščenju telesa, sploh po veselem decembru.

Zlato mleko je ime dobilo po svoji rumeni barvi, ki mu ga daje kurkuma. Kurkuma oz. njena sestavina kurkumin vsebuje polifenole, ki so glavna učinkovina te začimbe in ki mu pripisujejo več kot 150 potencialnih terapevtskih učinkovitosti. Učinek kurkumina naj bi se povečal z dodajanjem črnega popra in maščobe.

Blogerka je klasični recept nadgradila še z njej ljubimi začimbami. To vključuje cimet (olajša prebavo maščob in zavira različna vnetja), ingver (lajša prebavo, izboljšuje spomin, deluje protivnetno, je antioksidant), koriander (ureja prebavo, pomaga pri revmatizmu), muškatni orešček (protibakterijski učinek, pospešuje prebavo), kardamom (uničuje proste radikale, pomaga pri vnetem grlu, krepi koncentracijo), zvezdnati janež (spodbuja presnovo in prebavo, krepi dihala in odpornost) in klinčke (pomagajo pri gripi in prehladu, zmanjšujejo vnetja, pomagajo pri prebavi in celo veljajo za afrodiziak.

(Foto: Culinary Journey by Me)

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]