Župan Fukušime naj bi bil že dva meseca v bolnišnici. Vzrok je državna tajna.

23. Maj 2014 12:04

fukushimaZakaj mediji povečini molčijo o posledicah eksplozije v Fukušimi?

Prejšnji mesec je minilo 28 let od jedrske nesreče v Černobilu pri kateri je v ozračje ušlo 105 kvadrilionov Bq Cezija. Toda, kot opozarja bloger Cinik, redki mediji, ki so se le spomnili omenjene obletnice ne vedo nič o tem, da pa je ob eksploziji v Fukušimi, od katere so minila zgolj tri leta, v ozračje ušlo kar 181 kvadrilionov Bq Cezija.

Kot še navaja, povečini mediji tudi ne vedo, da je ob cunamiju in eksploziji v Daichi elektrarni  90% delavcev v elektrarni dobesedno ušlo, da je rak ščitnice pri otrocih v Fukušimi in okolici porasel za 50%, da je župan Fukušime že dva meseca v bolnišnici, česar vzrok naj bi bila državna tajnost, itd..

Vse hujšo situacijo v Fukušimi tako razkriva bloger in poročanje podkrepi z internetnimi povezavami na poročila redkih kredibilnih medijev, ki tu in tam na dan spravijo kakšno zaskrbljujočo informacijo.

Eden izmed komentatorjev pod zapisom pa še navaja poročanje Fukuleaksa, da naj bi obstajal celo dogovor med Fukušimsko prefekturo, Mednarodno jedrsko agencijo in Fukušimsko medicinsko fakulteto o tem, da bodo držali pričakovano povečanje obolenj ščitnice v tajnosti.

Oznake:, , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]