Ali se splača kupiti tablico?

16. Okt 2018 10:28

Tablice so naprave, ki so za določena opravila najbolj optimalna izbira, čeprav kot osrednje naprave prevladujejo pametni telefoni. Vendar pa tablice danes predstavljajo idealno vmesno izbiro med telefoni in prenosniki. 

Optimalno vmesno izbiro zato v marsikaterem primeru predstavljajo tablice. Obstaja namreč kar nekaj situacij, v katerih ponudijo boljšo izkušnjo kot telefoni in prenosniki. Tablice na primer predstavljajo popolno učno sredstvo. Ker so lahke, jih otroci lahko primejo v roke kot zvezek, na eni tablici pa imajo lahko shranjeno gradivo za celoten predmetnik.

Otroci so na splošno pogosti uporabniki tablic, pa ne samo zaradi šolskih nalog, ampak tudi za zabavo. Pri tem jim tablice ponudijo precej boljšo izkušnjo kot telefoni, ki imajo manjše zaslone. Tehnozvezdje pa ob tem opozarja tudi na  nevarnost večurnega gledanja risank in igranja iger. To namreč vpliva na vid, učne zmožnosti, koncentracijo in včasih tudi na domišljijo otrok. Zato je pomembno, da tablica vsebuje ustrezne varovalne mehanizme, s katerimi starši lahko omejijo uporabo.

 

 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]