Bo Ethereum do konca leta 2019 res poskočil za dobrih 800 %, “eksplozivno višje” tudi Bitcoin?

1. Okt 2018 20:36

Trenutna cena kriptovalute Ethereum se giblje okoli 228 dolarjev, potem ko je bil še januarja letos na vrednosti 1.344 dolarjev. Kriptovalute je nato doletelo sesutje in enormne izgube vrednosti. A sedaj se ponovno pojavljajo nekatere optimistične napovedi. Predvsem za Ethereum.

Kot pišejo na Kriptovalute.si je namreč pred dnevi Tom Lee, vodja raziskav v svetovalni družbi Fundstrat, za Bomberg izjavil, da pričakujejo “obrat trenda in močno rast” največjega altcoina Ethereuma na nivo 1.900 USD do konca leta 2019.

Fundstrat utemeljuje svojo napoved s trenutnim “pretirano negativnim” sentimentom na Ethereumovih trgih, kar pa naj bi bila osnova za močan odboj v bližnji prihodnosti. Pri opazovanju zgodovinske krivulje Ethereuma so opazili, da je v obdobjih, ko je prišlo do odstopanja cene za dva standardna odklona, posledično prišlo do močnega odboja.

Lee zaključuje, da bo zaradi navedenega Ethereum konec leta 2019 kotiral pri ceni 1.900 USD, torej 40$ višje od najvišjega nivoja 1.349 USD, ki je bil dosežen v januarju 2018. Če vzamemo na znanje, da Ethereum trenutno kotira pri 230 USD, se po Leejevih napovedih obeta 726% rast.

Podobno visoko rast naj bi doživel ponovno tudi Bitcoin… več na Kriptovalute.si

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]