Američani v hladni državljanski vojni

1. Okt 2018 13:23

Politične delitve v ZDA so že prav nore. To lahko še kako dobro vidimo v primeru imenovanja vrhovnega sodnika Bretta Kavanaugha, ki je bil obtožen, da je v mladosti spolno zlorabil  Christine Blasey Ford. Na zaslišanju pred senatnim odborom za pravosodje, še posebej pa v medijih, se je izkazalo, kako razklana je ameriška družba.

Pri tem je nemogoče vedeti, ali je Kavanaugh kriv, ali ne. Ljudje pač verjamejo eni ali drugi strani, glede na svojo politično pripadnost. Resnica je še najmanj pomembna.

Strinjam se s Timom, da je ta zgodba povsem nora. Američani so v neke vrste hladni državljanski vojni in stvari postajajo vedno hujše. Cirkus je neverjeten. Pri tem se je večina zaposlenih v medijih spremenila v politične aktiviste in da nimajo več nobene prave moči spreminjati mnenja drugače mislečih. VSe kar počnejo je, da mobilizirajo enako misleče. Jasno je, da recimo v primeru Kavanaugha gre za željo demokratov, da utrdijo podporo pri ženskah, kjer že tako imajo večjo podporo, kot republikanci. Tem po drugi strani to ni največji problem, saj je njihova poglavitna podpora pri konservativnih, belopoltih moških in konservativne ženske jih bodo podpirale, ne glede na vse kritike liberalnih medijev …več piše Sašo Ornik – Jin

 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]