Facebook pripravlja prototip pošiljanja kriptovalut, ki lahko spremeni kripto svet

20. Feb 2018 20:45

V svet kriptovalut se očitno podaja tudi ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg. Kot namreč pišejo na kriptovalute.si, trenutno še ni znano kakšno vrsto blockchaina razvija Facebook, so pa znane nekatere druge podrobnosti.

Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, je že govoril o željah povezave Facebooka in blockchain tehnologije. V novoletnem in sedaj že tradicionalnem govoru je obljubil, da bo odpravil številne probleme v družabni mreži, ki so se pojavili leta 2017. Zuckerberg je dejal, da namerava preučiti tehnologijo verige blokov, predvsem iz vidika njene uporabnosti v Facebookovih storitvah.

Na priljubljenem forumu Reddit je bilo objavljeno, da naj bi s strani zaposlenega pri Facebooku, pricurljala informacija, da že razmišljajo o uvedbi omenjene tehnologije pri aplikaciji Sporočila.

Bolj natančno, naj bi blockchain tehnologijo uporabili v Messengerju, ki naj bi omogočala tudi prenos kriptovalut preko sporočila. Sicer je vse zavito v tančico skrivnosti, vendar, če bi to držalo, bi si lahko izmenjavali kriptovalute s prijatelji kar preko sporočila. To bi vsekakor zelo vplivalo na kripto svet.

V ta namen naj bi Facebook že ustanovil posebno start-up podjetje, ki dela na prototipu pošiljanja kriptovalut preko sporočil.

vir: kriptovalute.si

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]