Kaj se dobro leto od evforije dogaja v svetu kriptovalut? (video)

18. Okt 2018 12:39

Te dni mineva dobro leto od začetka kriptoevforije v Sloveniji in svetu, hitri rasti pa je sledila prav tako hitra streznitev. Bitcoin je bil na primer decembra lani vreden 20 tisoč dolarjev, danes pa le še šest tisoč.

Po zlomu te valute je upadla vrednost tudi večine preostalih kriptožetonov, s katerimi se financirajo zagonska podjetja. Gre morda celo za večji zlom kot ob prelomu tisočletja s podjetji pikakom (.com)?

Skoraj 90-odstotni zdrs valute ether je zlomil lansko slovensko uspešnico množičnega financiranja Cofound.it, ki je lani zbrala za slabih 15 milijonov evrov za financiranje projektov tveganega kapitala. Prvi slovenski kriptostečajnik Ervin Uršič izjave ni želel dati, napotil nas je le na svoj blog in profil na Twitterju. Kako in na kakšen način bo povrnil denar vlagateljev, ni znano.

Popolnoma drugačna je zgodba podjetja, ki promovira glasbenike po vsem svetu Viberate. “95 odstotkov žetonov je izgubilo 90 ali več odstotkov vrednosti, v tem okviru smo nad povprečjem, ampak tudi mi se borimo, da bi to omilili, ne napihujemo vrednosti žetonov, čeprav bi nekateri to želeli, a to ni ne moralno ne legalno,” je pojasnil Vasja Veber iz Viberata. Zbrali so za 10 milijonov dolarjev kapitala, promovirajo pa več kot 350 tisoč glasbenikov … več (piše: RTV SLO). 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]