Kakšne bodo igralne konzole v novem desetletju?

18. Jun 2018 09:22

Po letu zatišja, ki ga niti prihod konzole Xbox One X ni kaj dosti predramil, je igričarski sejem E3 v Los Angelesu te dni pognal govorice. Začelo se je šušljati in nato že kar resno razpredati o Playstationu in Xbox-u naslednje generacije. Slednji menda prihaja čez dve leti, PS5 pa verjetno še leto kasneje. Toda kakšne bodo igralne konzole v novem desetletju?

Trenutna generacija obeh dnevnosobnih igričarskih škatel je »zunaj« pet let. Toda oba sistema sta že doživela nadgradnje in spremembe, proizvajalca ne stojita križem rok. Microsoft je originalni Xbox One, ki ga je že v začetku zelo nerodno predstavil in mu otežil prodajne možnosti, sploh že umaknil pred slabima dvema letoma ob prihodu Xboxa One S.

Tanjšega, lepšega, zmogljivejšega, tišjega, bolje opremljenega. Nakar je lani v trgovine poslal še model One X s podporo za igre v »pravem« 4K. Sony pa je Playstation 4 stanjšal in zraven dodal še izvedbo Pro, ki se tudi kiti z igranjem v 4K. V bistvu je na obeh straneh še dovolj zagona in prostora za ustvarjalce iger za naslednjih nekaj let. Nihče se ne more pritoževati, da so konzole že zastarele in da so igre grde. Če mene kdo vpraša, je vsaj na Xboxu (Playstationa ne posedujem) grafika fenomenalna. Celo na S, kaj šele s pomočjo X-a. Pa vendar …več na Tehnozvezdje

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]