Microsoft napovedal veliko jesensko nadgradnjo Windows 10

12. Maj 2017 20:56

Potem ko je dober mesec nazaj Microsoft izdal večjo nadgradnjo operacijskega sistem Windows 10, je na konferenci Build že napovedal veliko jesensko nadgradnjo za Windows 10.

Na blogu Tehnozvezdje pišejo, da najnovejša napoved nadgradnje prinaša najmanj dve potencialno zelo uporabni in dobrodošli novosti. Se pa pri tem sprašujejo tudi, ali bodo vse nadgradnje na voljo tudi slovenskim uporabnikom oz. je že sedaj moč pričakovati, da vsaj ena od teh ne bo na voljo slovenskim uporabnikom.

Prva novost je povezana z oblačno shrambo Onedrive. Druga velika »inovacija« pa je povezana s tem, da je Microsoft bolj ali manj opustil Windows 10 za pametne telefone. Ker pa želi, da bi ljudje vseeno bili v njegovem ekosistemu, in ker je gladko prehajanje z naprave na napravo (angl. seamless) že nekaj časa vroča besedna zveza v tehnološki panogi, si je zamislil recept za to. S funkcionalnostjo »nadaljuj, kjer si ostal,« bodo namreč uporabniki na telefonu ali tablici ali kje drugje lahko nadaljevali delo (v Wordu, Onenoteu, …) točno tam, kjer so ga končali na računalniku.

Podrobnosti na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]