Napovedi za kriptovaluto Ripple – XRP za leto 2018

20. Jan 2018 19:12

Vedno več zanimanja strokovnjaki namenjajo kriptovaluti Ripple (XRP). Namen kriptovalute je napajanje globalnega finančnega sektorja, saj se transakcija vrši isti trenutek, ko jo opravite. Nudi hiter proces nakazil preko blockchain tehnologije.

Zelo priročno in nezapleteno pri nakazilih v tujino. Banke in ponudniki spletnega plačevanja lahko uporabijo univerzalno kriptovaluto Ripple in jo ob nakazilu zamenjajo v željeno valuto.

V sekundi je lahko opravljenih do 70000 nakazil XRP, kar je velika prednost, če primerjamo z Bitcoinom. (BTC lahko opravi do 7 nakazil v sekundi) Tehnologija, ki stoji za Ripplom lahko popolnoma nadomesti mednarodni plačilni sistem, kot ga poznamo danes. Kot primer lahko navedemo VISA plačilni sistem. Ne samo, da so stroški nakazil z XRP manjši (do 60%) tudi sama nakazila so hitrejša.

Svetovne banke že odprto diskutirajo o uporabi Rippla, kot potencialna zamenjava že znanega plačilnega sistema. Strokovnjaki v kripto svetu trdijo, da je XRP najvarnejša kriptovaluta. Več o tem lahko preberete na Cryptoworld.si.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]