Olimpijske igre že snemajo v 4K, samo pokažejo nam jih še ne

15. Feb 2018 10:23

Južna Koreja je država, ki se ponaša z visokotehnološkimi podjetji in v tem duhu so se začele tudi 23. zimske olimpijske igre v Pjongčangu. Različni posebni učinki, 1200 dronov in ostala tehnologija na otvoritvi, pa tudi precej lepa televizijska slika na prvih tekmah, kot opisuje Tehnozvezdje.

Zanimivo je, da naj bi nekatera tekmovanji snemali v še višji kakovosti, vendar v Sloveniji slike 4K HDR ne bomo deležni, za razliko od ZDA in Japonske. Sicer pa so v 4K snemali že na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Še jeseni je bilo govora, bo slika zgolj v ultravisoki ločljivosti, ne pa tudi z visokim dinamičnim razponom. V preteklih mesecih pa so ta izziv rešili in je tako navsezadnje na voljo vir v 4K HDR. Toda RTV Slovenija, ki ima za našo državo televizijske pravice, se ni odločila, da bi ga prenesla do gledalcev.

Za ta podvig tudi naj ne bi imela veliko možnosti, saj pri operaterjih ustreznih kapacitet in sprejemnikov večinoma še ni, njena lastna platforma RTV 4D pa tudi ni prilagojena novi televizijski dobi.

(Foto: blog Tehnozvezdje)

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]