Sony Xperia XA2: v redu izbira, v spominu pa nam ne bo ostala

11. Apr 2018 09:31

Tehnozvezdje je v zadnjih treh mesecih preizkusil številne poceni telefone. Opis pa si je zaslužila samo Sonyjeva Xperia XA2. Takole je opisal svojo uporabniško izkušnjo:

XA2, torej. Predhodnica je bila prijetno ozka in nasploh simpatična, imela pa je nekaj težko spregledljivih hib, med drugim ni premogla prepoznave prstnih odtisov, kar je bila že lani nujna lastnost, letos pa si sploh ne moremo več predstavljati androidnega mobilnika brez tega (v jabolčni sferi je rahlo drugače).

Novi fon, ki je cenovno ravno nekje na zgornjem robu spodnjega razreda ali na spodnjem robu srednjega razreda, je na zunaj kar precej drugačen. Sony je malo zmanjšal oglatost, XA2 je kot zelo sploščen sodček, kar je po svoje zanimivo, saj česa drugega podobnega v trgovinah trenutno ni. Edino spodnji in zgornji zaključek s mogoče malo preveč poenostavili, kot bi dali dva ravna čepa in si rekli, to smo opravili.

Dalo bi se doseči večno skladnost. Kakor koli, v roki telefon daje kakovosten občutek, je pa debelejši, kot smo mogoče dandanes navajeni. Velik ni, zato pa čokat. Všeč mi je aluminijasto ohišje, ki ne drsi pretirano, kot sem v zadnjem času na žalost ugotavljal za vse »premijske« Xperie in se znova potrjuje pri novi XZ2.

 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]