Test – električni Smart ForTwo

14. Jul 2014 12:04

smart_elektricniElektrični smart se po dveh letih od lansiranja končno le predstavlja tudi na slovenskem trgu. Zamudo gre predpisati predvsem specifiki našega trga. Čeprav se ta mesec že predstavlja nova generacija, bodo Nemci trenutni model električnega Smart ForTwo izdelovali še vsaj eno leto. Na voljo je tudi v kabrioletski različici in kot športna verzija Brabus.

Smart ForTwo Electric Drive, malček na električni pogon, je tudi za uvoznika izziv, saj je dejstvo, da se obstoj električnih avtomobilov na slovenskem trgu šele prebija v zavest uporabnikov.

Za električnega Smarta bo treba odšteti 24.280 evrov, vendar pa lahko državo zaprosite za eko subvencijo v višini 5000 evrov.

Avto poganja 55-kilovatni elektromotor. Sedeža sta, kot izhaja že iz imena modela. Pri testu, ki ga predstavljajo na blogu Lepota, moda in tehnologija, so sveže napolnjene litij-ionske baterije zdržale od Ljubljane do Opatije brez vmesnega polnjenja. Optimalni domet z eno polnitvijo je torej 145 kilometrov. Polnjenje baterij poteka preko standardnega električnega omrežja, z 220-voltno napetostjo bo polnjenje trajalo sedem ur, pri 380 voltih je čas polnjenja zgolj eno uro.

Več informacij o testu najdete na omenjenem blogu.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]