Volitve v DZ: Državljani smo dokazali, da smo še vedno otroci

14. Jul 2014 13:23

otroci-glasujejoNemčija je  postala na 20. svetovnem nogometnem prvenstvu še četrtič svetovni prvak. Šele v 113. minuti, je zmago ovekovečil gol rezervista, 22-letnega Maria Götzeja. In medtem ko je ves svet stal na nogah in ploskal zmagovalcem, je eden od argentinskih nogometašev na twitterju zapisal sledeče: “Bolečina je velikanska. Od sebe smo dali vse, kar smo lahko. Žal nam je za ljudi v domovini. Ta žalost bo trajala vse življenje.”

Podobno nogometno vzdušje, a le ob drastično manjši publiki, se je le nekaj ur pred razglasitvijo zmagovalca svetovnega nogometnega prvenstva, zgodilo v Sloveniji, ko se je-kakšno minutko po devetnajsti uri- izvedelo za zmagovalce predčasnih volitev.

Za tiste, ki bolj ali manj redno spremljamo valovanje političnega utripa, je bila zmaga verjetnega bodočega premiera Mira Cerarja pričakovana, zame osebno pa prav tako ni bila nobena senzacija, ko se je v parlamentu znašla tudi ultra levica, njen predstavnik Luka Mesec JE s svojimi všečnimi obljubami dodobra ogrel srca tistih, ki so se znašli na socialnem dnu in, seveda, tudi nostalgike …več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]