Težave mlade milijarderke. Bo dobila celo dvoletno prepoved?

15. Apr 2016 19:14

Elizabeth Holmes je zaslovela in obogatela z napravami za hitre krvne teste imenovanimi Edisonove naprave. Za test naj bi bila dovolj zgolj kapljica krvi.

Njeno podjetje Theranos, ki ga je Holmesova ustanovila leta 2003, ko ji je bilo zgolj 19 let, je danes vredno skoraj deset milijard dolarjev. Holmesova je, kljub temu, da ni nikoli pojasnila kako delujejo njene naprave za analizo krvi, v sodelovanje prepričala nekaj zelo znanih vlagateljev med drugimi tudi ustanovitelja Oracla Larryja Ellisona.

A nad Holmesovo so se začeli zgrinjati temni oblaki. Že lani je prišlo v javnost, da so rezultati njenih hitrih testov z Edisonovo napravo zelo dvomljivi, saj naj bi kazali napačne rezultate. Theranosovi laboratoriji naj bi tudi, kot je razkril nekdanji uslužbenec, veliko večino testov namesto na Edisonovih napravah opravili na običajnih napravah.

Sedaj pa naj bi ameriški nadzorni organi po vsej verjetnosti prepovedali obratovanje njenim revolucionarnim laboratorijem Theranos. Težave z njeno napredno tehnologijo so menda tako hude, da naj bi ji za vsaj dve leti prepovedali voditi ali imeti v lasti kakršen koli laboratorij za pregledovanje krvi.

Več na blogu Kvarkadabra.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]