Vesoljne tehnološke cerkve: Apple in iCerkev

17. Mar 2018 10:12

Tehnozvezdje ugotavlja, da dogma, ki jo Apple spleta okoli sebe in okoli svojih izdelkov, ni daleč od verskih svetih spisov. Verniki iCerkve verjamejo vsemu, kar Apple pove, torej je zanje nezmotljiva vrhovna instanca. Podobno, kot je za pripadnike rimskokatoliške cerkve papež, verjamejo, da Applovi izdelki izboljšujejo človeštvo, predvsem pa so nadpovprečno zvesti skupnosti, v katero stopijo, ko kupijo svojo prvo »iNapravo«.

Ali podjetje namenoma goji takšno ozračje ali je to posledica karizmatičnosti zdaj svetnika Jobsa, za katerega je znano, da ni bil pripadnik katere od organiziranih cerkva?

Za to je potrebno dobro razumeti tudi začetek in razvoj podjetja Apple, kar si lahko preberete na blogu. Potem postane jasno, kako je prišlo do spreobrnitve uporabnikov.

Bloger ugotavlja, da se je vse skupaj začelo, o je Jobs na Xeroxu videl miš in okenski vmesnik in oboje pet let pozneje vključil v računalnike. Prodaja na začetku ni stekla, zato se je v Applu rodila zamisel o Mac evangelistih in na to karto je  stavil in stavi še danes. Pa ne le Apple …

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]