Slovenija in Slovaška: namesto komunizma – korupcija

17. Mar 2018 13:23

Komunizem je bil dolgo zakoreninjen tudi v deželi na sončni strani Alp, vendar naj bi zdaj vladala red in demokracija. Zdaj namesto njega prevladuje mavrična luč korupcije, ki zgovorno priča o demokraciji. Aktualno zgodbo o tem pripovedujeta Slovenija in Slovaška …

Obe državi sta namreč praktično čez noč ostali brez predsednika vlade. Slovenski premier Miro Cerar je odstopil, prav tako slovaški premier Robert Fico.

Na Slovaškem je bil povod za odstop Fica brutalni umor raziskovalnega novinarja in njegove zaročenke, ki je pokazal na sledi, ki povezujejo vladajočo stranko z mafijskimi posli. V Sloveniji se zdi odstop posledica nezadovoljstva s stanjem v državi, zdravstva, šolstva in celega kupa gospodarskih potez od Kemisa, do Magme in 2. tira.

Oba odstopa pa nista nič pretresljivega – zgolj menjava lokalnega načelnika naših vladarjev: Bruslja in Nata, ki bosta nastavila svojega novega slugo ali služabnico na odrejeno mesto. Slovenija in Slovaška nimata skupne le majhnosti, barv na zastavi in slovanskih korenin ter komunistične preteklosti, temveč tudi to, da so našo samostojnost najbolje izkoristili za mafijske posle, dodaja Zdravo Slovenija.

 

 

erka.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]