Venera, boginja lepote in njen dotik skozi čas

29. Jul 2016 10:22

Lepotica med lepoticami, Boginja Lepote, ljubezni, plodnosti in umetnosti, ki skozi številne civilizacije nosi podobno zgodbo in simbol podoben Ankhu, ki vdihuje življenje in ljubezen ter tako navdihuje umetnost, da se izrazi skozi kreativnost.

Venera, s katero povezujejo se številni Rimljani kot nasledniki Trojancev, eden teh je Julij Cezar, ki imel se je za potomca Eneja, praočeta Rima, čigar mati je nihče drug kot Venera, ima v teozofiji posebno mesto, saj naj bi od tam prišel Mojster modrosti Sanat Kumara s svojim spremstvom in na Zemlji postavil Šambalo ter v glavnem templju vzpostavil plamen Luči, iskro Kristusove zavesti, Ljubezen.

Da gre za izjemen planet govorijo tudi različne mitologije, med katerima me je presenetila podobnost staro grške različice z indijsko ter pudarka na sečilih. Ob vsem tem pa preseneča vidik astronomije, kjer je spremljanje tega planeta bilo povezano z religioznim delom koledarja ter “naključjem”, da čas Venerinega pojavljanja na nebu sovpada s časom nosečnosti. Prav tako pa je fascinanten njen način gibanja, saj tekom svojega potovanja tvori pentagram…

Na kakšen način se je Venera dotaknila številnih ljudstev, kaj pomeni v astrologiji, in še mnogo več razkriva Almira Catovic.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]