Zakaj Slovenci najraje gledamo zgodbe v gorah?

17. Avg 2017 19:42

Ko je Pop TV lansko poletje na spored dal »filler« nanizanko Gorski zdravnik (Bergdoktor), si verjetno niso predstavljali, da bodo s tem zbudili nekaj v slovenski psihi in začeli nov val TV serij, ki prikazujejo podeželski milje.

Martin Gruber sicer ni prvi alpski protagonist, ki bi ga Slovenci vzljubili. Preden so se naši kraji vsako popoldne spreminjala v mesta duhov zaradi Esmeralde in drugih žajfnic, so ljudje v devetdesetih redno spremljali tragičnega junaka v Gozdarski hiši Falkenau, kmalu za tem pa so Nemci ustvarili prvo verzijo gorskega zdravnika v nadaljevanki Wildbach, kjer je čudeže delal Gruberjev predhodnik.

Po desetletjih »latino« telenovel in skandinavskih temačnih detektivkah pa se je na televizorje vrnila alpska idila. Pop TV je koval vroče železo s serijo Varuhi podeželja (Rosenheim Cops), medtem ko je Planet TV letos odrezal kos pogače z Gorskim čuvajem (Un passo dal cielo), v katerem igra nepozabni Terence Hill, bolj znan kot partner Buda Spencerja. Da bi Slovenec dobil polno mero gora in spletk, je Pop TV na ekrane dal še reinkarnacijo družine Falkenau. Fenomen je v svojem zadnjem zapisu pojasnil Renton.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]