Po 40-ih letih prejemanja nadomestila za brezposelnost v zasluženo penzijo

29. Maj 2014 10:12

javna_uprava64- letni Belgijec H.B. naj bi bil tik pred penzijo potem, ko je v življenju oddelal zgolj 200 dni nakar je 40 let prejemal nadomestilo za brezposelne v višini 1000€, poroča belgijski časopis Het Laatste Nieuws.

H.B. je kariero življenja na državnih jaslih začel takoj po zaključeni univerzitetni diplomi in oddelal polnih 200 dni, kar je drugače spodnji zakonski limit v Belgiji, po katerem lahko postaneš prejemnik nadomestila za brezposelnost in povezanih dodatkov.

Kot je med drugim povedal možakar: “Preživel sem lepo življenje in nihče me ni nikoli nadlegoval. Oddelal sem manj kot leto dni, natančneje 8 mesecev, in zdaj mineva 40 let ko ne delam. Prostovoljno. Naslednje leto odhajam v penzijo. Tistih prvih in zadnjih 200 delovnih dni sem po diplomi opravil v javnem sektorju. Nisem se ravno kaj dosti pretegnil. Cel dan sem sedel in gledal, da je bilo vse opravljeno po predpisih. Čas sem pretežno ubijal z branjem časopisov in knjig. Po nekaj mesecih sem se naveličal tega početja in ker sem oddelal zakonsko določenih minimalnih 200 dni, sem pridobil pravico do nadomestila za brezposelnost”.

V teh 40 letih pa mu je zavod za zaposlovanje zgolj enkrat ponudil delo, katerega pa je zavrnil z izmišljenim izgovorom.

Zgodbo povzema bloger Don Marko M.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]