Slovenska država v blokadi. Kam to vodi?

24. Maj 2017 08:37

Lagal bi, če bi rekel, da z nejevero opazujem dogajanje okoli projekta drugi tir do Kopra in tovarne Magne v Hočah. Ker, kaj ni tukaj za verjeti, kaj je presenetljivega? Presenetljivo bi bilo, če bi katerikoli večji projekt v Sloveniji šel mirno skozi. Še kakšen majhen ima veliko težav, bodisi da s strani državne birokracije, ki si jemlje ogromno časa, da opravi delo, ki bi ga morala hitro, bodisi zaradi raznih lokalnih in drugačnih iniciativ, ki si drugače predstavljajo prihodnost.

Kaj je narobe z nami, da je temu tako? Zakaj se slovenska družba sooča z blokadami, ki grozijo, da se bo spremenila v zaostalo provinco?

Dober primer je TEŠ 6. Lahko debatiramo, ali je investicija v termoelektrarno pravilna usmeritev v času, ko bi morali več vlagati v čiste, obnovljive vire. A dejstvo je, da elektriko potrebujemo. Povejte, koliko vetrnih elektrarn je v Sloveniji? Ko jih bomo enkrat imeli sto in ne bo več blokad za njihovo gradnjo, bom manj nasprotoval TEŠ 6. Do tedaj lahko samo skomignem z rameni.  Kaj pa naj drugega? …več (piše: Sašo Ornik – Jin)

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]