Ko ima župan Popovič bistveno več pojma o vladnem projektu od predsednika vlade Cerarja

24. Maj 2017 07:07

Pred dnevi se je koperski župan Boris Popovič v Ljubljani sestal s premierjem Mirom Cerarjem in mu predstavil svoje pomisleke v zvezi s projektom Drugi tir.

Srečanje se je končalo z zanimivo izjavo župana Popoviča. Po poročanju Pop tv je namreč nekajkrat povedal, da ima občutek, da je predsednik vlade slabo informiran o vladnem projektu drugi tir in da mu sodelavci očitno prikrivajo določene informacije.

No, to – da predsednik vlade Cerar očitno ni najbolje informiran o največjem vladnem projektu in da mu  najožji sodelavci ne povedo vsega –  je že nekajkrat pomislil tudi Jože P. Damijan, zato je v zadnjem letu tudi sam večkrat zaprosil predsednika vlade za sestanek vendar je venomer dobil odgovor, da je predsednik vlade o projektu dobro informiran in da ne potrebuje dodatnih informacij.

Kakorkoli, župan Popovič je za razliko od predsednika vlade Cerarja v svojih izjavah izkazal, da mu je bolj jasno, za kaj gre pri tem projektu in kako ga bolj učinkovito in ceneje izgraditi.

Seveda pa tudi župan Popovič ni perla. Pri zgornjih izjavah morate paziti na to, česar Popovič ni povedal. Ni namreč povedal, da se zavzema za gradnjo “drugega tira” po “Duhovnikovi varianti”. Torej po “žičnici” skozi 4-kilometrski predor. Problem te variante je seveda, prvič, da obstaja zgolj ideja na papirju oziroma v powerpointu, …podrobnosti na blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]