Ludnica!

18. Okt 2017 07:07

Kako naj organi, ki jih vodijo ljudje, vpleteni v IranNLBgate, vlivajo zaupanje v vladavino prava in preiskavo bančne luknje?

***

Če bi alarm pokazal, da gre za sredstva za nakup opreme, ki je prepovedana po resolucijah Združenih narodov, gre za alarm. Če gre za finančne aktivnosti ljudi, ki so na tem spisku, gre za alarm. Če gre za vstop ljudi, ki so na teh spiskih, v Slovenijo, gre za alarm. To pa še ne pomeni samodejno, da je bil konkreten transfer (…) kazniv. (Miroslav Gregorič)

***

Morda bi začela z – vsaj zame- osrednjo novico, ki pa še zdaleč ni bila na prvem mestu slovenskih medijev: Sebastian Kurz je zmagovalec včerajšnjih volitev pri naših prvih sosedih- Avstrijcih. Proti vrhu se je vzpenjal z eno samo osrednjo temo: varnost in migranti. Avstrijska javnost mu je bila naklonjena prav zaradi trdega stališča glede migracij, s čimer je svobodnjakom odvzel dobršen del volilnega telesa. Obrestovalo se mu je tudi, da je kot avstrijski zunanji minister lani zaprl balkansko begunsko pot. Njegova zmaga pa nam lahko med vrsticami pove tudi to, da imajo volivci – ne vem, če tudi pri nas, pri sosedih pa sigurno– poln kufr politične solidarnosti z nekontroliranim vdorom migracij čez meje v Evropo.

Kljub vsemu pa upam, da ima novi predsednik pri svojih 31 letih ob sebi tudi kakšno ekipo z izkušnjami in modrimi idejami. Ker če tega ni, oziroma ne bo, izključno samo za mladost na tako pomembni funkciji ne bi dala roke v ogenj …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]