Ustvariti medijski milni mehurček in živeti v njem

14. Jun 2018 13:00

SDS je edina stranka v tej državi, ki ima svoj medijski svet. Nova24tv, Demokracija, Politikis, Reporter, Škandal24, velikokrat v njihovo smer vleče tudi Časnik in celo Domovino. Na družabnih omrežjih imajo ogromno aktivistov, ki širijo njihova sporočila, pred volitvami se pojavljajo brezplačniki, ki po volitvah izginejo.

Kot sem zapisal pred meseci, vse to stranki ne koristi, da bi pridobivala nove volivce in to se je na teh predčasnih državnozborskih volitvah tudi izkazalo za resnično. Toda, po drugi strani je treba priznati, da je zaradi tega stranka tudi bolj trpežna. Kajti, njihovi privrženci ne potrebujejo drugih medijev, lahko živijo v svojem milnem mehurčku in od tam odhajajo na boje z drugače mislečimi. Na družabna omrežja, recimo. Spet drugi lahko iz svojega varnega zavetja pokukajo na kakšen drug medij in se potem zgražajo, kako vsi drugi lažejo, da bi se vrnili v varen objem Nova24tv, recimo.

Posledica je, da veliko naših državljanov resnično verjame, da živimo v zaostali državi, ki ji vladajo Kučan in druge zakulisne sile, da je gospodarstvo pred propadom in bo država šla v stečaj, da ni svobode in demokracije, da imamo krivosodje in da horde migrantov vsakodnevno prečkajo južno mejo in nadlegujejo prestrašene Slovence, da bomo kot narod v nekaj desetletjih izumrli in nas bodo nadomestili muslimani in homoseksualci. Na kratko, živijo v temnem svetu strahu, zaradi česar verjamejo, da jih lahko reši le ena stranka … več (piše: Sašo Ornik – Jin).

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]