»Halo, je tam izganjalec hudiča?« – povpraševanje po eksorcizmu je v razcvetu

14. Jun 2018 09:22

Povpraševanje po eksorcizmu je v razcvetu. Na vatikanski konferenci duhovnikov eksorcistov letošnjega aprila je bilo povedano, da je to posledica slabljenja krščanske vere in enostavnega dostopa do črne magije, satanizma in okultizma preko interneta. Obstaja tudi Mednarodna zveza eksorcistov, ki je potrjena s strani Vatikana. Eksorcizem štejejo pod delovanje usmiljenja, ki reši tako dušo kot telo.

Kakor piše Nick Squires iz Rima, tako veliko ljudi za odrešitev od hudiča, da zdaj molitve za osvoboditev – prvi korak pri eksorcizmu – nekateri duhovniki opravljajo po telefonu.

“So duhovniki, ki opravljajo eksorcizme preko svojih mobilnih telefonov. Zahvaljujoč Jezusu je to mogoče,” je rekel kardinal Ernest Simoni, Albanec, ki se ukvarja z izganjanjem demonov.

Njegovi komentarji so presenetili nekatere prelate in duhovnike, ki menijo, da eksorcizem na daljavo ni pametna poteza, ker obsedeni ljudje pogosto nasilno opletajo naokoli in morajo biti s silo ukročeni, da jih odvrnejo od samopoškodovanja,… nadaljevanje na blogu Zdravo Slovenija

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]