Velika dvoličnost v odnosu do svobode medijev

14. Okt 2017 08:08

Zjutraj se peljem v službo in pri radijskih poročilih ob sedmih slišim zgrožen komentar dopisnika RTV Slovenija iz ZDA, da Trump  grozi z zaprtjem medijev, ki ga kritizirajo, ali po njegovih besedah, širijo lažne novice. Potem je, logično, prišlo še nekaj besed o tem, kako predsednik ZDA ogroža svobodo medijev, kar v prvi državi sveta seveda ne gre, saj so svetilnik vsem drugim.

In sem pomislil, zakaj se zgražate, če pa istočasno skušajo v ZDA onemogočiti delovanje ruskih medijev, češ da širijo lažne novice. Trumpov odnos do nekaterih ameriških medijev je enak odnosu večine ameriških političnih elit, medijev in pobesnelih privržencev Hillary Clinton do ruskih medijev. Zanje to niti mediji niso, ampak združbe sovražnih agentov. Ni več daleč, ko bodo ruske novinarje začeli zapirati.

Seveda, Rusija bo reagirala na takšno ravnanje. Vedno več je govora o tem, da bi se onemogočilo delovanje ameriških medijev. Razumljiv odgovor, toda kaj, ko bodo na zahodu to predstavili kot napad na svobodo medijev. Istočasno, seveda, ko bodo skušali onemogočiti ruske medije. V imenu boja proti lažnim novicam in ruskemu vmešavanju. Dvoličnost je prav neverjetna.

Tu leži velika nevarnost. Če se na novinarje začne gledati kot …več (piše: Sašo Ornik – Jin)

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]