Ženska fronta politične desnice na predsedniških volitvah

10. Sep 2017 08:08

Je že zanimivo, da NSi, SDS, SLS in Glas za otroke in družine kandidirajo samo ženske.  To nam kaže, da na konservativnem koncu noben problem ni kandidiranje žensk na najvišje funkcije.

Štiri kandidatke imajo različne možnosti v predsedniški tekmi. Še največje se zdijo predsednice NSi, Ljudmile Novak, ki je pohitela s svojo kandidaturo in tako vzela vetra iz jadra  SDS-u. Zanje se bo v boj podala  poslanka v Evropskem parlamentu, Romana Tomc. Boj med obema bo hkrati boj za prestiž med NSi-jem in SDS-om.

Kandidatka SLS, Suzana Lara Kraus nima najboljših obetov, kar je bolj kot z njo, povezano s stranko. SLS ima zaradi različnih razlogov nizko podporo, tako da je že ponovna uvrstitev v Državni Zbor na volitvah v prihodnjem letu pod vprašajem.

Za komični učinek bo skrbela Angelca Likovič. Pri tem vsaj mene osebno ne motijo toliko radikalna konservativna stališča, ampak to, da gre za komentatorko resničnostnih šovov, tega poneumljanja množic. Ne dvomim, da se bo v kampanji obnašala tako, kot se je že do zdaj. Če ji bo seveda sploh uspelo pridobiti dovolj podpore za kandidaturo …več (piše: Sašo Ornik Jin)

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]