Žlehtnoba in foušija ubijata bolj kot cigarete

28. Feb 2017 07:07

Nič kaj dobri za vlado niso podatki zadnje javnomnenjske raziskave Mediane. Podpora ji še naprej pada, podpira jo manj kot tretjina vprašanih. Več kot polovica jih ocenjuje, da premier Miro Cerar in ministri delajo slabo, dobra desetina je neodločenih.

Kljub temu pa- glede na izkušnje- lahko damo roko v ogenj, da bodo Slovenci- takšni, kot so- te iste, ki jih že desetletja najbolj tepejo, tudi ob naslednjih volitvah znova volili. Kje tičijo razlogi za takšno shizofreno obnašanje? Odgovorov je več, odvisno, koga vprašamo.

Tudi drugje po Evropi, vsaj tako se zdi, ni dosti bolje. Iz Belgije recimo, po eni strani prihajajo šokantni podatki o tem, kako hitro se tam širi salafizem. Poročilo, ki ga je predstavil tamkajšnji odbor, ki ocenjuje stopnjo teroristične ogroženosti v Belgiji, razkriva, kako vahabiti, ki se zavzemajo za vračanje islama k njegovim koreninam, med drugim zahtevajo stroge kodekse oblačenja za ženske, pridigajo pa kar prek televizijskih postaj in spletnih medijev. Uradna EU politika, vključno s svojimi mediji pa – po drugi strani- kričijo, da so takšne novice ena sama laž. Da je EU še zmeraj varna, srečna, vesela in zadovoljna celina, kjer teče predvsem mleko z dodatkom nekaj malega medu.

Tudi v Sloveniji se na vsakem koraku čuti zlizanost tistih, ki imajo v svojih rokah tako škarje kot platno, z določenim delom politične sfere. To sožitje še najbolj prihaja do izraza v medijih. Komu od njih naj povprečen državljan sploh še verjame? …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]