Si Omar Naber res ne zasluži zastopanja Slovenije? Naj bo kaznovan še po tem, ko je odslužil kazen?

28. Feb 2017 09:11

Slovenski izbor pesmi Evrovizije že dolgo ni požel toliko pozornosti kot letos. Predvsem razglasitev zmagovalca je poskrbela, da se debate okrok EME 2017 v zadnjih dneh nikakor ne poležejo.

Najprej je namreč za ogorčenje ljubiteljev Evrovizije poskrbela strokovna žirija, ki je omogočila zmago Omarju Naberju in ne bratskemu dvojcu BQL, ki sta dobila daleč največ glasov občinstva. Nakar so mediji na plan privlekli še Naberjevo kaznivo dejanje, ko je bil leta 2011 pravnomočno obsojen, ker je leta 2006 spolno nadlegoval študentko.

Torej, je Omar Naber primeren predstavnik Slovenije na Evroviziji v Kijevu. Je njegovo dejanje iz leta 2006, za katero je nedvomno bil obsojen, res lahko razlog, da nasprotujemo njegovemu nastopu?

Omar Naber je nadlegoval študentko, za kar je tudi bil kaznovan po zakonih te države. Zakonodajna in sodna veja oblasti sta določili, da je za njegovo dejanje primerna določena kazen. To je pomembna tema.

Namreč, naj bo Omar Naber, kot državljan, kaznovan še po tem, ko je odslužil kazen, ki mu jo je prisodilo sodišče? Ali pa se smatra, da je državljan kot vsak drugi in lahko živi naprej? Je nemogoče, da bi se Naber po svojem dejanju spremenil, spoznal svojo zmoto in začel živeti drugačno življenje? Se ljudje ne spreminjajo? Niso upravičeni do normalnega življenja, kot vsi ostali? Mar ni najbolj modro, da kot družba poskrbimo, da se lahko vključijo nazaj v življenje in ne ostanejo odrinjeni na obrobje?, v nadaljevanju piše Sašo Ornik Jin.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]