Električni avtomobili: nekaj ne gre skupaj

24. Jan 2017 12:11

Električni avtomobili vse bolj postajajo del našega vsakdana. V tedniku Finance so pred kratkim pisali, da se električni avtomobil splača v mestu in ob dobri organizaciji, Nissan se je hvalil, da je njihov Leaf zadnja leta najbolje prodajan električni avtomobil na svetu, a na trg prihajajo novi, z veliko večjim dosegom.

Wolkswagen je denimo nedavno napovedal povsem električnega golfa, ki naj bi imel z eno polnitvijo doseg do 600km, baterije bodo v dnu in zato bo avto prostoren, znal bo voziti sam, upravljati ga bo mogoče z glasom in kretnjami, baterijo se bo dalo polniti brezžično (indukcijsko), vseskozi bo povezan z internetom in zato vedno pripravljen na naslednjo nadgradnjo.

A avtor bloga Tehnozvezdje.si je glede takšnih napovedi vendarle skeptičen:

“Spremeniti pa bi se moralo res veliko. Električni avti bi se morali poceniti za najmanj tretjino, zraven pa bi morala njihova zunanjost in notranjost postati bistveno bolj futuristična, funkcionalnosti pa sploh,” piše. Več o njegovih stališčih kliknite spodaj na “obišči blog”, mi pa naj omenimo še eno zanimivost: Švedi so idejo o elektriciranem transportu razvili v smer prve električne avtoceste.

Obenem pa, zavedajte se, da je v vašem avtomobilu že sedaj veliko, vse več elektronskih delov. Glede tega obiščite ta portal.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]