4. julij 2015 – dan, po katerem v Evropi nič ne bo več tako, kot je bilo včeraj

5. Jul 2015 20:22

ca_25_8_grcija5. julij 2015 je datum, ki bi lahko za vedno spremenil  EU in odnose v njej. Plagiator meni, da niti ni tako pomembno, kako bodo naši grški prijatelji na današnjem referendumu glasovali in ali bodo večinsko obkroževali PROTI ali ZA. Njihovo usodo so evropski in svetovni politični, finančni in gospodarski elitneži zapečatili že zdavnaj pred tem.

Rezultat referenduma naj bi bil pomemben za same Grke, ki so zelo razdeljeni in v primeru vsakega rezultata, ki bo danes izglasovan. Grki jutri med sabo ne bodo bolj pomirjeni in spravljeni. Takšno stanje duha v katerem se dnevno porajajo razlogi za medsebojna obtoževanja med dvema tako zelo različno razmišljajočima skupinama državljanov pa je lahko usodno celo za mir v državi in nihče ne more danes izključiti hudih socialnih pretresov, demonstracij in celo medsebojnih fizičnih spopadov.

Po mnenju blogerja pa naj bi bilo prav to tisto, kar so elite evropskih in svetovnih neoliberalnih centrov načrtovale in si tudi želijo. Kaj pa se bo dejansko zgodilo? O tem so danes odločali Grki sami.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]