Izpoved delavca o težaškem delu v Revozu

20. Feb 2015 14:52

revozO težkih razmerah, v katerih današnji delavci opravljaj svoje delo priča izpoved Revozovega delavca, ki opisuje svojo zgodbo, od postopkov izbire kandidatov, delovnih razmer, nadzora, sankcij, itd..

Zgodbo delavca Roberta v celoti objavlja blogerka Cerberus, spodaj pa vam predstavljamo delček te.

“Na noč je moral vsak zaposleni na liniji opremljati 160-180 vozil treh različnih tipov, kar pomeni eno vozilo nekje na 2,5 minute. Pri tem smo uporabljali elektronske vijačnike, ki so privijali vijake z veliko hitrostjo in vsakokrat se je na roko prenesel sunek. Dnevno se je takih sunkov nabralo preko 500, kar sem tudi čutil na rokah. Obkroženi smo bili s številnimi senzorji, ki so šteli potujoče avtomobile in nadzorovali izvajanje določenih ključnih operacij. S tem so bili tudi viri izpostavljeni vsem tem sevanjem…

Tekoči trak je dejansko instrument razčlovečenja, zlasti ko je intenzivnost dela naravnana na zgornji prag človeških zmogljivosti. Odtujitev od dela je pri tem popolna. Vir za tekočim trakom nima nadzora nad hitrostjo tekočega traku, podvržen je ritmu dela traku, ki mu mora stalno slediti. Tekoče trakove bi morali z zakonom strogo prepovedati. Tekoči trak pomeni ceneno obliko nadzora nad viri in njihovo storilnostjo. Posledica je absolutno razčlovečenje. Vendar, kakšne bodo posledice?”

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]